KNOV Winkelmandje (0) Menu

Twee beroepsprofielen verenigd in een boekje

03 februari 2015

Trots zijn we op onze twee nieuwe beroepsprofielen: het vernieuwde Beroepsprofiel verloskundige en het allereerste Beroepsprofiel klinisch verloskundige. Beide profielen zijn gebundeld in één boekje.

Het vernieuwde Beroepsprofiel verloskundige vervangt het vorige uit 2005. Nieuwe ontwikkelingen – zowel inhoudelijk, organisatorisch als wetenschappelijk –  staan in het nieuwe beroepsprofiel. Het Beroepsprofiel klinisch verloskundige beschrijft de steeds grotere rol van deze verloskundigen in de geboortezorg.

Beroepsprofielen richtinggevend en nauw verbonden

Beroepsprofiel verloskundige & klinisch verloskundige

Beide beroepsprofielen zijn richtinggevend voor het werk van de verloskundige in Nederland en vormen de basis voor de inrichting van de opleidingen tot verloskundige, respectievelijk klinisch verloskundige.

Het Beroepsprofiel klinisch verloskundige vormt daarnaast de basis voor het specialistenregister klinisch verloskundige dat de KNOV en NVOG willen instellen. In beide beroepsprofielen kunt u lezen hoe verloskundigen zijn opgeleid, het vak uitoefenen en een onmisbare schakel vormen in de geboortezorgketen.

Een boekje voor beide beroepsprofielen

Omdat we één beroepsgroep zijn en beide beroepsprofielen nauw met elkaar samenhangen, hebben we ervoor gekozen de twee beroepsprofielen in één boekje op te nemen.

Praktiserende KNOV-leden ontvangen het boekje dinsdag 3 februari per post. U kunt ook online de digitale varianten bekijken:

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 282 31 00* of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur

*Per 1 oktober 2019 wijzigt dit telefoonnummer in: 030 369 09 00