KNOV Winkelmandje (0) Menu

Twaalf supporters getraind voor begeleiding bij een ingrijpende gebeurtenis

13 maart 2019

Per 1 april zijn twaalf DOKh-opgeleide collega-verloskundigen beschikbaar om collega's die een ingrijpende werkgerelateerde gebeurtenis hebben meegemaakt bij te staan.

Tijdens de training hebben de cursisten geoefend met het voeren van een telefonisch hulpgesprek en hebben de cursisten geleerd wat de meest voorkomende juridische procedures zijn.

Een luisterend oor

Zwangerschap en bevallen is voor veel vrouwen een spannende en ingrijpende gebeurtenis. En dat sommige vrouwen de bevalling zelfs als naar, verdrietig of als traumatisch kunnen ervaren, is bekend. Maar ook als verloskundige kunt u te maken krijgen met een spannende, verdrietige of nare situatie op de werkvloer. Om collega's die een dergelijke situatie hebben meegemaakt bij te staan, is de KNOV, in samenwerking met DOKh, in maart 2019 gestart met het opleiden van collega-verloskundigen die een luisterend oor willen bieden. Dit initiatief van de KNOV is een pilot van een jaar. Daarna wordt bekeken of deze collegiale support voldoet aan de behoeften van de leden.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid