KNOV Winkelmandje (0) Menu

Stichting midwives4mothers ontvangt grote donatie

09 maart 2017

Op 4 maart ontving Linda Rentes - voorzitter van het midwives4mothers bestuur - een cheque van €12.500 van Zonta Rond de Reest. De speerpunten van deze serviceorganisatie van vrouwen sluit aan bij de doelstellingen van m4m: opkomen voor gelijke rechten van vrouwen, hulp bieden aan kansarme vrouwen & stimuleren van actieve deelname van vrouwen aan het maatschappelijke (beroeps)leven.

Jaarlijks organiseert Zonta een vrouwenscala om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit goede doel moet aansluiten op hun speerpunten: opkomen voor gelijke rechten van vrouwen, hulp bieden aan kansarme vrouwen & stimuleren van actieve deelname van vrouwen aan het maatschappelijke- en beroepsleven. Voor Nelleke Gosker - verloskundige en Zonta-lid - was de keus voor m4m losgisch.

Stichting midwives4mothers

Stichting midwives4mothers (m4m )- opgericht door de KNOV- heeft tot doel om kinder- en moedersterfte wereldwijd onder de aandacht te brengen en terug te dringen. Daarom stimuleert m4m de uitwisseling van verloskundige expertise tussen Nederland en één of een beperkt aantal geselecteerde landen.

Met het twin2twin project zet de KNOV zich in voor het verminderen van moedersterfte. Het meehelpen aan de ontwikkeling van een sterke beroepsgroep van verloskundigen is de basis voor goede verloskundige zorg. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met zusterorganisaties in andere landen draagt de KNOV actief bij aan het terugbrengen van ziekte en sterfte van vrouwen en baby's.

Donaties

Stichting midwives4mothers is opgericht door de KNOV maar is financieel onafhankelijk. Daarom zijn donaties zo belangrijk. De KNOV en haar leden werven fondsen voor het goede doel en zorgen voor publiciteit.

Stichting midwives4mothers heeft een ANBI-status, zodat donaties aftrekbaar zijn van de belasting.

Ja, ik doneer

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid