KNOV Winkelmandje (0) Menu

Samenwerking KNOV en CBKZ

17 februari 2017

De KNOV en het Centraal Bureau voor Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ) ondertekenden op 15 februari jl. een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van klachtenmanagement.

Speciaal voor KNOV-leden heeft het CBKZ een abonnement klachtenfunctionaris ontwikkeld. Hiermee voldoen verloskundigen aan de nieuwe wettelijke eisen voor het afhandelen van klachten van cliënten.

Externe klachtenfunctionaris

Vanuit de Wkkgz zijn verloskundigen sinds begin dit jaar verplicht een klachtenfunctionaris aan te bieden voor het afhandelen van klachten van cliënten. De KNOV heeft ervoor gekozen de rol van de externe klachtenfunctionaris voor haar leden centraal te beleggen bij het CBKZ. Verloskundigen die bij de KNOV zijn aangesloten kunnen tegen een aantrekkelijk tarief bij het CBKZ een abonnement klachtenfunctionaris afsluiten. Hierdoor zijn verloskundigen verzekerd van een professionele en onafhankelijke behandeling van een klacht door een klachtenfunctionaris van het CBKZ.

Over het CBKZ

Het CBKZ is een landelijke speler op het gebied van klachtenmanagement. Zorgorganisaties en zelfstandige beroepsbeoefenaren kunnen bij het CBKZ terecht voor het regelen van een klachtenfunctionaris, advies en trainingen.

Meer informatie

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door Stella Salden, directeur KNOV en CBKZ-directeur Jan de Hoog (Foto: CBKZ)

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid