KNOV Winkelmandje (0) Menu

Publiekscampagne Taskforce Rookvrije Start

09 februari 2017

De Taskforce Rookvrije Start zit niet stil! Diverse beroepsgroepen, waaronder die van verloskundigen, spannen zich in voor een rookvrije start. De ontwikkeling van zorgpaden, een e-learning en een standpunt zijn enkele voorbeelden van instrumenten die hieraan moeten bijdragen.

Vrijdag 10 februari wordt gestart met een publiekscampagne, waaronder een tv-spot. In de verhaallijn van deze spot wordt ingezet op de sociale omgeving van de zwangere. Met name op de invloed die vriendinnen hebben op het roken/stoppen van de zwangere.

Factsheet

Het Trimbos heeft een factsheet uitgebracht over de rol van zorgverleners bij stoppen met roken. De factsheet is gebaseerd op de cijfers uit het Continu Onderzoek Roken 2014. Uit de factsheet blijkt dat verloskundigen, in vergelijking met andere beroepsgroepen, het meest met cliënten over hun rookgedrag spraken: namelijk met ruim driekwart van de rokers.

Roken bespreekbaar maken

Zorgverleners kunnen nog meer doen om stoppen met roken te bespreken en rokers te helpen bij het stoppen met roken. Daarom is eind vorig jaar een praktisch boek verschenen voor zorgverleners die zwangeren willen begeleiden met stoppen met roken.

Meer informatie

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid