KNOV Winkelmandje (0) Menu

Pact van Garderen: eerstelijns beroepsgroepen bundelen krachten

23 februari 2012

Verloskundigen en andere beroepsgroepen gaan voor de beste zorg in de buurt in Europa
De eerstelijns beroepsgroepen verloskundigen (KNOV), kraamverzorgenden (Actiz), fysiotherapeuten (KNGF), apothekers (KNMP), eerstelijns psychologen (LVE), huisartsen (LHV), tandartsen (NMT) en verpleegkundigen (V&VN) hebben het Pact van Garderen gesloten. Hierin is hun gemeenschappelijke ambitie geformuleerd: zorgen voor de beste zorg in de buurt in Europa. Tijdens een tweedaagse bijeenkomst op 7 en 8 februari 2012 kwamen de beroepsgroepen bijeen in Garderen.

Eerstelijns overleg
De eerstelijns beroepsgroepen bundelen hun krachten in het zogenaamde Eerstelijns overleg. Zij nemen hun verantwoordelijkheid door bij te dragen aan een oplossing voor het stijgen van de zorgvraag en het krimpen van de beschikbare middelen. Hierbij wordt uitgegaan van het stimuleren van elkaars kerntaken en vaardigheden en de visie dat zij complementair zijn aan elkaar.

Pact van Garderen
Het Pact van Garderen is een eerste stap naar een gezamenlijke visie waarvan de realisatie een gedeelde verantwoordelijkheid is met andere partijen in de zorg. Sleutelwoorden in het Pact zijn samenwerking, taakverdeling en coördinatie van eerstelijns zorg in de buurt.

Download het Pact_van_Garderen_conceptversie_feb_2012.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur