KNOV Winkelmandje (0) Menu

Ontwikkelingen in Module Integrale geboortezorg

14 augustus 2014

De door de NZa gecreëerde module integrale geboortezorg biedt kansen voor de verdere verbetering van verloskundige zorg inclusief de bevordering van de samenwerking binnen de verloskundige keten (onderling en tussen zorgaanbieders). 

Om de module te kunnen gebruiken zijn voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn door de KNOV verwerkt in het informatieblad ‘module integrale geboortezorg’ dat recent is aangepast. Daarbij is een checklist ontwikkeld  die verloskundigen kunnen gebruiken bij de voorbereiding van een aanvraag van de module. 

Zorgverzekeraars

De KNOV wil in overleg met de verschillende verzekeringsmaatschappijen duidelijk krijgen wat de eventuele aanvullende voorwaarden van zorgverzekeraars zijn. Achmea heeft haar ideeën reeds in een vergaand stadium ontwikkeld, waarbij de KNOV om advies is gevraagd. Achmea verwacht binnenkort met de concrete invulling naar buiten te komen. Het overleg met de andere verzekeringsmaatschappijen is momenteel gaande. De andere zorgverzekeraars zijn momenteel bezig om hun plannen te formuleren / uit te werken. De KNOV houdt u de komende periode op de hoogte van de voortgang.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur