KNOV Winkelmandje (0) Menu

Ontwikkeling verloskundige zorggroepen

24 oktober 2019

Een aantal verloskundige regio’s is afgelopen jaar intensief bezig om te komen tot het vormen van een verloskundige zorggroep voor een sterke, eenduidige positie van de verloskundigen in de regio door (meer) zorg in te kopen en zich (daardoor) te onderscheiden op basis van kwaliteit. Deze regio’s (Zwolle, Amsterdam, Leiden, Arnhem, Rotterdam, Achterhoek, Den Bosch) hebben zich in een uitwisselingsgroep verenigd die door de KNOV gefaciliteerd wordt.

Doel van dit overleg is:
- Uitwisselen van ervaring tussen regio’s die bezig zijn met het opzetten een verloskundige zorggroep
- Kennis die opgedaan is beschikbaar maken voor andere regio’s in samenwerking met de KNOV
- Knelpunten en oplossingsrichtingen bespreken die de KNOV kan adresseren bij de betreffende (externe) adviseurs/partijen

Deze uitwisselingsgroep is afgelopen jaar een aantal keer bij elkaar gekomen. Uit dit overleg zijn producten gezamenlijk met de KNOV ontwikkeld die voor het hele land beschikbaar zijn gemaakt via het ledendeel van de KNOV-website.
Te weten:
- Achtergrondinformatie over de zorggroepen
- Procesinformatie over de opstart van een zorggroep
- Diverse formats te gebruiken bij de inrichting van een zorggroep

Om voor de leden en de stakeholders inzichtelijk te maken welke initiatieven er door verloskundigen genomen worden op het gebied van organisatie van zorg, hebben we een vanuit deze groep een infographic (zij onderstaande pdf) gemaakt die deze verschillende ontwikkelingen zichtbaar maakt. Nieuwe initiatieven of ideeën die we toe zouden kunnen voegen, horen we graag van u via helpdesk@knov.nl.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid