KNOV Winkelmandje (0) Menu

Onderzoek Pharos en Erasmus MC naar omvang VGV in Nederland

11 april 2019

Door recente toename van vluchtelingen krijgen zorgverleners in Nederland steeds vaker met Vrouwelijke genitale verminking (VGV) te maken. Gezien de complicaties en gevolgen hebben deze vrouwen aanvullende begeleiding nodig tijdens de zwangerschap, baring en/of kraambed.

De minister van VWS heeft betrouwbare cijfers over het aantal besneden vrouwen nodig om te kunnen beslissen wat er in de zorg voor besneden vrouwen nodig is. U als verloskundige bent een belangrijke, zo niet dé belangrijkste, beroepsgroep die in de dagelijkse praktijk van uw werk besneden vrouwen ziet.

Uitnodiging

Het Erasmus MC en Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, willen de omvang van VGV in Nederland in kaart brengen. U ontvangt binnenkort een brief waarin u wordt uitgenodigd om een klein aantal vragen over VGV in uw praktijk te beantwoorden. Om het onderzoek zo betrouwbaar mogelijk te maken, zou het prettig zijn als u bij twijfel uw archief raadpleegt.

De KNOV onderstreept de vraag van de minister van VWS om de omvang van VGV in Nederland te bepalen om zo gericht beleid te kunnen maken. Met nadruk wil de KNOV dan ook alle verloskundigen vragen om mee te werken aan dit onderzoek.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid