KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuwe voorlichtingsfilms over gezond zwanger worden/zijn en kraamzorg beschikbaar

20 maart 2019

De KNOV heeft, in samenwerking met cliënten en geboortezorgprofessionals, nieuwe voorlichtingsfilms ontwikkeld over gezond zwanger worden, gezond zwanger zijn en kraamzorg.

De films zijn bedoeld ter ondersteuning van de verloskundigen bij de voorlichting en begeleiding van asielzoekers, statushouders en laaggeletterden. De films zijn een onderdeel van de filmsreeks 'Zwanger in Nederland'. In januari 2019 is 'omgaan met weeën' gelanceerd. Nu volgen ook de films over gezonde zwangerschap en kraamzorg.

Gezond zwanger worden en Gezond zwanger zijn

De films ‘Gezond zwanger worden’ en ‘Gezond zwanger zijn’ ondersteunen de cliënt voor en tijdens de zwangerschap bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl, zoals een gezond eetpatroon, stoppen roken en het drinken van alcohol en voldoende beweging. Ook wordt uitgelegd op welke manier u als verloskundige haar hierin kunt ondersteunen.

Bekijk de films op deverloskundige.nl

Kraamzorg

De bevalling is achter de rug en de kraamperiode is begonnen. Met welke zorgverleners krijgt de cliënt dan te maken en welke controles moeten zij en de pasgeborene ondergaan? De voorlichtingsfilm ‘kraamzorg’ doorloopt alle belangrijke stappen en momenten in de kraamperiode.

Bekijk de film op deverloskundige.nl

Totstandkoming

De films zijn een onderdeel van de voorlichtingsfilm 'Zwanger in Nederland' en zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met statushouders, verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en andere geboortezorgprofessionals.

De komende periode worden de voorlichtingsfilms 'Inleiden van de baring', 'Omgaan met pijnstilling' en 'belinstructies' ontwikkeld.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid