KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuwe handreikingen ketenindicatoren beschikbaar

28 november 2018

De KNOV heeft in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie (NVOG) en Bo Geboortezorg twee handreikingen ontwikkeld: de handreiking 'Ketenindicatoren Perined Insight' en de handreiking 'PDCA-cyclus ketenindicatoren'.

Indicatorenset integrale geboortezorg

In 2017 heeft het Zorginstituut Nederland (ZiN) de indicatorenset integrale geboortezorg vastgesteld. Deze indicatoren maken deel uit van de implementatie van de zorgstandaard. De vastgestelde indicatoren zijn gebaseerd op de indicatoren die door de werkgroep 'Kaderontwikkeling monitoring kwaliteit perinatale zorg' zijn ontwikkeld.

Nu de set is vastgesteld, kunt u de indicatoren gaan gebruiken. In Perined Insight krijgt u, voor uw VSV, inzicht in de cijfers achter de indicatoren. Vervolgens gaat u op basis van dit inzicht gezamenlijk aan de slag om de kwaliteit van de ketenzorg te verbeteren. De handreikingen ondersteunen u hierin.

Handreikingen

De handreiking 'Ketenindicatoren Perined Insight' gaat over het achterhalen en duiden van de cijfers achter de ketenindicatoren in Perined Insight.

De handreiking 'PDCA-cyclus ketenindicatoren' laat zien hoe u, aan de hand van de PDCA-cyclus, een verbeterplan kunt schrijven en deze kunt uitvoeren.

Bekijk de handreikingen:

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid