KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuwe Commissie Catharina Schrader waakt over erfgoed van de verloskunde

19 november 2020

De Catharina Schrader Stichting is in het najaar opgeheven en wordt opgevolgd door de Commissie Catharina Schrader. Deze commissie van de KNOV neemt de werkzaamheden van de stichting over. Wij zoeken leden die het leuk vinden om zich hiervoor in te zetten.

Over de stichting

De stichting hield zich bezig met het inventariseren, beheren en toegankelijk maken van het cultureel erfgoed van de verloskunde. Loes Schultz, inmiddels bijna tachtig jaar oud, heeft zich hier jarenlang voor ingezet. Dankzij haar bestaat er een prachtige collectie van literatuur en voorwerpen uit de verloskunde door de jaren heen. Wij zijn Loes zeer dankbaar voor het werk dat ze heeft verzet. Nu Loes gaat stoppen en omdat de KNOV toch al de kosten van de stichting betaalde, is het een logische keuze dat een commissie van de KNOV haar taken overneemt.

Wil jij je inzetten om het erfgoed te behouden?

Voor de nieuwe Commissie Catharina Schrader zoeken we minimaal twee leden die ons hierbij helpen. Heb je interesse of wil je er meer over weten, stuur dan een mail naar ccs@knov.nl of kijk op deze pagina.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur