KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuw: Factsheet en time task matrix langdurig gebroken vliezen

08 februari 2017

Langdurig gebroken vliezen zonder weeën is een regelmatig voorkomende situatie in de verloskundige praktijk. Ter ondersteuning van gesprekken met collega's en ketenpartners heeft de KNOV een factsheet en time task matrix langdurig gebroken vliezen à terme ontwikkeld.

Bij ongeveer 3% van de eerstelijns bevallingen wordt om langdurig gebroken vliezen zonder weeën de zorg overgedragen naar de tweede lijn. In de tweede lijn kan de bevalling zonodig worden ingeleid. Bij zorgverleners zijn er verschillende vragen ten aanzien van langdurig gebroken vliezen, zoals wat zijn de risico's van langdurig gebroken vliezen à terme? En welk beleid kan het beste worden gevolgd bij langdurig gebroken vliezen à terme?

Factsheet en time task matrix

De factsheet geeft een overzicht van de belangrijkste feitelijke gegevens uit

  • beschikbare nationale en internationale richtlijnen
  • gegevens uit de Perined-database
  • en wetenschappelijke literatuur

over een onderwerp wat ter sprake kan komen binnen een verloskundig samenwerkingsverband (VSV). In de time task matrix staat welke zorg specifiek is bij langdurig gebroken vliezen à terme. De time task matrix is bedoeld als hulpmiddel bij het maken van een zorgpad en kan gebruikt worden in het gesprek met ketenpartners.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid