KNOV Winkelmandje (0) Menu

Multidisciplinaire richtlijn borstvoeding geautoriseerd

13 april 2015

Op 2 april 2015 heeft het KNOV-bestuur de multidisciplinaire richtlijn borstvoeding geautoriseerd en ingestemd met de multidisciplinaire beheerafspraken.

Deze borstvoedingsrichtlijn is een vervroegde herziening van de richtlijn uit 2009. TNO heeft de richtlijn ontwikkeld, samen met vertegenwoordigers van het multidisciplinaire Platform Borstvoeding. Ook de KNOV participeert hierin. De herziene richtlijn is binnenkort beschikbaar via www.richtlijnborstvoeding.nl.

Doel van de multidisciplinaire richtlijn borstvoeding

De borstvoedingsrichtlijn is ontwikkeld voor zorgverleners die te maken hebben met moeders van gezonde zuigelingen die borstvoeding (willen) geven. Bij de begeleiding en ondersteuning bij borstvoeding zijn veel verschillende zorgaanbieders betrokken. De richtlijn biedt uniforme informatie voor al deze zorgverleners.

Verschillen met de eerdere versie

De enige inhoudelijke verandering is het hoofdstuk Weegbeleid. Het nieuwe weegbeleid houdt in dat kinderen voortaan niet beoordeeld worden op een ‘rigide’ 7- of 10%-grens, maar dat per dag een maximale standaarddeviatiescore (SD-score) wordt aangehouden. Dit beleid helpt onnodige onrust, bijvoeding en verwijzingen te voorkomen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 282 31 00* of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur

*Per 1 oktober 2019 wijzigt dit telefoonnummer in: 030 369 09 00