KNOV Winkelmandje (0) Menu

Laat je inspireren door Machteld Huber over Positieve Gezondheid

22 juni 2021

Vrijdag 25 juni sluit Machteld Huber onze ledendag af met een inspirerende themasessie over Positieve Gezondheid. Machteld Huber is de grondlegger van dit gedachtengoed. Ze ontwikkelde samen met de Gezondheidsraad en ZonMw een nieuw, dynamisch concept van gezondheid, gebaseerd op veerkracht, zingeving en eigen regie. De brede visie op patiënten, met zes dimensies van gezondheid, noemde ze ‘Positieve Gezondheid’. Inmiddels neemt Positieve Gezondheid in Nederland, maar ook in het buitenland, een grote vlucht.

Enkele verloskundigen die getraind zijn in 2019 en begin 2021 komen tijdens de themasessie aan het woord. Zij geven antwoord op de vragen waarom zij Positieve Gezondheid als praktijk omarmen en wat de grootste omschakeling was die ze moesten maken toen ze gingen werken met Positieve Gezondheid. Daarnaast geven ze mooie voorbeelden van Positieve Gezondheid in de praktijk.

Na de ALV is er de gelegenheid om digitaal te borrelen met medeleden. Mocht je nog vragen hebben of verder willen praten over het werken met Positieve Gezondheid, dan kun je terecht in de Positieve Gezondheid-breakout room.

Laatste trainingen komen beschikbaar

Vrijdag eind van de middag maakt de KNOV de laatste circa honderd trainingsplekken ‘werken met Positieve Gezondheid’ beschikbaar via https://positievegezondheid.corsizio.com. Deze zijn in 2021 kosteloos beschikbaar voor leden van KNOV via de ZonMw-kwaliteitsgelden. Ongeveer driehonderd leden hebben zich al aangemeld voor (online) trainingen en een deel heeft de training zelfs al gevolgd.

De twee trainingsdagen en het dagdeel intervisie na drie maanden zijn kosteloos en vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Het met volle aandacht en volledig deelnemen aan de training en intervisie is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de dertien accreditatiepunten voor de training en drie MIO punten voor de intervisie. Wordt de training of intervisie geheel of gedeeltelijk vanaf één week voor aanvang geannuleerd, dan zijn er kosten aan verbonden. Het is dan een te korte termijn om nog vervanging te regelen, waardoor er een plek verloren gaat.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur