KNOV Winkelmandje (0) Menu

Kwaliteitsregister Basisechoscopie: stand van zaken

02 juli 2019

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een kwaliteitskader voor de basisechoscopie: de Handreiking Kwaliteitseisen basisechoscopie.

In de ALV van november 2018 hebben de leden ingestemd om op basis van deze Handreiking Kwaliteitseisen een Kwaliteitsregister Basisechoscopie in te stellen. Per 1 januari 2020 start het Kwaliteitsregister Basisechoscopie, vanaf dat moment komt het 'oude echoregister' te vervallen.

Inschrijven Kwaliteitsregister Basisechoscopie

Verloskundigen kunnen zich per januari 2020 inschrijven in dit Kwaliteitsregister Basisechoscopie. Hiervoor dient u BIG-geregistreerd te zijn als verloskundige en in het bezit te zijn van minimaal een diploma of certificaat basisechoscopie. Bij het inschrijven kan de verloskundige, op basis van het diploma en de dagelijkse werkzaamheden, de keus maken tussen categorie A (zonder biometrie en placenta-beoordeling) of categorie B (alle basisechoscopie). Dit heeft te maken met het verschil in eindtermen van de echoscopie-opleidingen die zijn aangepast na 2006. Nadere berichtgeving hierover volgt in het najaar.

De exacte voorwaarden voor het Kwaliteitsregister Basisechoscopie zijn terug te vinden in de Handreiking Kwaliteitseisen.

Werkgroep 'inrichting Kwaliteitsregister Basisechoscopie'

Om input te ontvangen van onze leden, wordt een werkgroep opgezet om mee te denken over het operationaliseren van de registratiecriteria en de praktische zaken, zoals informatievoorziening.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze werkgroep? Lees dan meer informatie in de oproep.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Andrea Stoop-Berends via astoop@knov.nl

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur