KNOV Winkelmandje (0) Menu

KNOV en CBKZ verlengen samenwerkingsovereenkomst

06 december 2017

De KNOV en het Centraal Bureau voor Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ) hebben de huidige samenwerkingsovereenkomst geëvalueerd en verlengen de overeenkomst met een jaar.

Dat betekent dat verloskundigen ook in 2018 een abonnement voor de klachtenfunctionaris kunnen afsluiten bij het CBKZ.

Externe klachtenfunctionaris

Verloskundigen zijn vanaf 1 januari 2017 volgens de WKKGZ verplicht een klachtenfunctionaris aan te bieden voor het afhandelen van klachten van cliënten. De KNOV heeft ervoor gekozen de rol van de externe klachtenfunctionaris voor haar leden centraal te beleggen bij het CBKZ. Verloskundigen die bij de KNOV zijn aangesloten kunnen tegen een aantrekkelijk tarief bij het CBKZ een abonnement klachtenfunctionaris afsluiten. Hierdoor zijn verloskundigen verzekerd van een professionele en onafhankelijke behandeling van een klacht door een klachtenfunctionaris van het CBKZ.

Nieuw tarief abonnement CBKZ

Het tarief voor een abonnement bij het CBKZ gaat per 1 januari 2018 iets omhoog. Het nieuwe abonnementstarief is € 35 (exclusief BTW) per lid per kalenderjaar.

Over het CBKZ

Het CBKZ is een landelijke speler op het gebied van klachtenmanagement. Zorgorganisaties en zelfstandige beroepsbeoefenaren kunnen bij het CBKZ terecht voor het regelen van een klachtenfunctionaris, advies en trainingen.

Meer informatie

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid