KNOV Winkelmandje (0) Menu

Hoe verloopt het proces formele besluitvorming optie integrale bekostiging

16 juni 2016

Op 23 juni is het Algemeen Overleg (AO) Zwangerschap en geboorte in de Tweede Kamer. Ter voorbereiding op dit AO hebben de Kamerleden een rondetafelbijeenkomst Geboortezorg en Kraamzorg georganiseerd die op 20 juni plaatsvindt. 

Om onze standpunten goed kenbaar te maken aan de Kamerleden, hebben we een position paper ‘Verloskundige zorg als het kan, specialistische zorg als het moet!’ ingediend bij de Tweede Kamer.

Schriftelijke vragenronde

De minister heeft de Kamer geïnformeerd over haar voorgenomen besluit via de voorhangbrief van 1 juni. Naar aanleiding van de zorgen die er zijn over de invoering van integrale bekostiging heeft de Kamer besloten om deze procedure te stuiten, waardoor er een extra schriftelijke vragenronde georganiseerd is. In deze schriftelijke ronde zijn ruim 100 Kamervragen aan de minister gesteld, met het verzoek om deze vóór het AO te beantwoorden.

Ronde tafelgesprek

Op maandag 20 juni organiseert de Tweede Kamer een ronde tafelbijeenkomst. In de ochtend gaan de Kamerleden in gesprek met zorgverleners en de geboortebeweging. ’s Middags spreken zij met de betrokken beroepsorganisaties en belangenorganisaties. Het ronde tafelgesprek wordt door de Kamerleden gebruikt ter voorbereiding op het Algemeen Overleg op donderdag 23 juni.

Algemeen Overleg

Tijdens het AO op 23 juni gaat de minister over diverse onderwerpen in gesprek met de Kamerleden. Een van de belangrijkste onderwerpen is de voorgenomen invoering van de volwaardige optie van integrale bekostiging.

Vervolg

Op z’n vroegst op 30 juni zal de minister op basis van de voorhangbrief een aanwijzing aan de NZa geven. De aanwijzing aan de NZa kan op basis van de uitkomsten van het Algemeen Overleg nog worden aangepast. Maar de minister kan de wensen van de Kamer ook naast zich neer leggen. De NZa zal vervolgens op basis van deze aanwijzing de beleidsregel integrale geboortezorg vaststellen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur