KNOV Winkelmandje (0) Menu

Herregistratie voor het BIG-register

15 mei 2018

Verloskundigen die in 2014 hun BIG-registratie hebben verlengd, ontvangen in mei 2018 van het BIG-register een oproep tot herregistratie. Wilt u zich herregistreren en voldoet u aan de criteria? Vraag dan vóór 31-12-2018 uw herregistratie aan. In de oproep van het BIG-register staat beschreven wat u precies moet doen.

Het BIG-register is gericht op het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en het beschermen van de cliënt tegen ondeskundig handelen in de gezondheidszorg. Herregistratie heeft als doel het niveau van kwaliteit van de beroepsuitoefening te waarborgen.

Uw registratie heeft u onder andere nodig om uw beroepstitel te mogen voeren. Om geregistreerd te blijven in het BIG-register, moet u iedere vijf jaar voldoen aan de werkervarings- of aan de scholingseis. Op de website van het BIG-register vindt u per beroep een beoordelingskader waarin staat welke eisen gelden voor herregistratie.

Correspondentie

Correspondentie van het BIG-register ontvangt u per e-mail of per post. U kunt uw voorkeur aangeven bij uw aanvraag. Zorg ervoor dat uw actuele gegevens altijd bij het BIG-register bekend zijn. Wanneer u iets wilt wijzigen, kun u inloggen met uw DigiD of BIG-login bij 'Mijn BIG-register'. In uw digitale dossier vindt u alle correspondentie met het BIG-register.

Kosten herregistratie

De herregistratie in het BIG-register kost in totaal €85,-

Goed om te weten

  • Uw bewijsstukken hoeft u alleen op te sturen wanneer hierom wordt gevraagd.
  • De inhoudelijke beoordeling van uw aanvraag kan twee maanden duren.
  • Uw volgende uiterste herregistratiedatum is vijf jaar na het moment dat u het positieve besluit voor herregistratie ontvangt.
  • Als u met meer dan één beroep in het BIG-register staat ingeschreven, krijgt u voor elk beroep een aparte aankondiging voor herregistratie. De uiterste datum voor herregistratie kan namelijk per beroep verschillen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid