KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezamenlijke reactie KNOV en NVOG op Briefrapport Verkenning 13 wekenecho

03 juni 2019

In 2016 pleitte de Gezondheidsraad voor de invoering van een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de invoering van een 13 wekenecho. In opdracht van VWS heeft het
RIVM met verschillende experts uit het land - onder wie verloskundigen namens de KNOV - een verkenning rondom de invoering van de 13 wekenecho uitgevoerd.

Onlangs heeft het RIVM het Briefrapport Verkenning 13 wekenecho opgeleverd. Deze bevat een beschouwing op hoofdlijnen qua mogelijkheden voor implementatieonderzoek.

Inhoudelijke verdieping

De voorzitters KNOV en NVOG hebben gezamenlijk een reactie opgesteld op het Briefrapport. Beide beroepsorganisaties geven aan inhoudelijke verdieping te willen alvorens over te gaan tot invoering van de 13 wekenecho in wetenschappelijk onderzoeksverband. De KNOV en NVOG pleiten voor een brede discussie over de 13 wekenecho ten opzichte van de geboortezorg in het algemeen en bijbehorende zorgen over belasting van zorgverleners in krappe arbeidsmarkt, inspanningen in tijd en doelmatig benutten van publieke middelen.

Lees de brief van de KNOV & NVOG aan het RIVM.

  • Gezamenlijke reactie KNOV en NVOG op Briefrapport Verkenning 13 weken-echo (114 KB alleen voor leden)

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid