KNOV Winkelmandje (0) Menu

Geen akkoord Cao Ziekenhuizen. Wat nu?

13 juni 2019

Op 3 juni is het overleg over een nieuwe Cao Ziekenhuizen vastgelopen. Maandenlange onderhandelingen hebben niet geleid tot een akkoord, want het eindbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) was onder de maat: niet marktconform om personeel te binden en als sector maak je je niet aantrekkelijk.

Terecht ontevreden

De KNOV is het ermee eens: het eindbod van de NVZ is onvoldoende. Immers, ook als verloskundigen willen we allemaal goede patiëntenzorg blijven bieden, maar de werkdruk is hoog en we worden geregeld geconfronteerd met personeelstekorten. Juist dan is het zo belangrijk dat de arbeidsvoorwaarden aantrekkelijk zijn: om nieuwe collega’s aan te trekken én om medewerkers aan de organisatie te binden.

Wat gaat er nu gebeuren?

In verschillende ziekenhuizen worden op dit moment acties gepland, zoals bijvoorbeeld het draaien van zondagsdiensten. U kunt hier in uw ziekenhuis mee te maken krijgen. Om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen is het handig de interne berichtgeving in uw ziekenhuis in de gaten te houden.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur