KNOV Winkelmandje (0) Menu

De KNOV op social media

15 november 2016

De KNOV is actief op verschillende social media-kanalen. Denk aan Facebook, Twitter en YouTube.

We zetten de kanalen voor u op een rijtje zodat u ons optimaal kunt volgen. En u een beeld hebt waarvoor en voor wie deze bedoeld zijn.

Social media kanalen gevoed vanuit websites

De KNOV beschikt over een aantal websites:

We delen vaak informatie vanuit bovenstaande afzenders. De social media-kanalen die we inzetten verwijzen vaak naar deze websites.

KNOV

Voor wie: KNOV-leden & stakeholders

Doel: Informeren over het verloskundig werkveld, leden ondersteunen in hun vak door bijvoorbeeld vakkennis en wetenschap en belangenbehartiging.

deVerloskundige - cliënteninformatie

Voor wie: (aanstaande) zwangeren & pas bevallen vrouwen en hun partners

Doel: deskundige en betrouwbare informatie geven over gezond zwanger worden en zijn, bevallen en de kraamperiode. De belangrijke rol van de verloskundige hierbij duidelijk maken. Deze website ondersteunt verloskundigen in hun voorlichting. De informatie op de website aan bij de landelijke, wetenschappelijke richtlijnen. De website is een initiatief van de KNOV.

LET OP: op dit platform wil de KNOV zwangeren informeren, bijdragen aan het positieve imago van de verloskundigen en de zwangere het vertrouwen geven in hun lichaam. Dit platform is niet bedoeld om als verloskundige te reageren op beleidsmatige onderwerpen. Een discussie over de vergoeding van tarief x kunt u beter niet over de hoofde van zwangeren voeren. Mocht u een vraag of feedback hebben, dan horen we dat uiteraard graag. Stuur dan een mail naar de KNOV via helpdesk@knov.nl of meld uw vraag/opmerking op het Facebook-platform voor verloskundigen: https://www.facebook.com/knovverloskundigen.

Tijdschrift voor Verloskundigen

Voor wie: Verloskundigen

Doel: Het versterken, inspireren en bedienen van verloskundigen met online artikelen. De website sluit aan bij het papieren magazine. De website biedt een groot archief van al de verschijnen artikelen.

midwives4mothers

Voor wie: verloskundigen uit NL en buitenland & organisaties + donateurs.

Doel: midwives4mothers van KNOV werkt met de twinning-methode: een succesvolle methode om de verloskundige zorg te optimaliseren en de moeder -en kindsterfte terug te dringen. Op de website staat uitleg en voorbeelden. De website is een initiatief van de KNOV.

Kwaliteitsregister Verloskundigen

Voor wie: verloskundigen, opleiders
Doel: Via deze website kunnen verloskundigen die geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Verloskundigen laat zien dat zij werkt volgens de normen van de beroepsgroep en investeert in deskundigheidsbevordering. Opleiders en verloskundigen die MIO en scholing organiseren kunnen via de site accreditatie aanvragen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid