KNOV Winkelmandje (0) Menu

De Contourennota: anticiperen op veranderingen in het zorglandschap

01 oktober 2020

In het najaar van 2020 presenteert het kabinet de Contourennota Acute Zorg. Dit document onderzoekt een aantal knelpunten in het huidige zorglandschap en geeft richting aan mogelijke oplossingen voor de toekomst.

Anticiperend onderzoek
Anticiperend op de contourennota laat het bureau van de KNOV een scenario- en trendanalyse maken. De hoofdvraag van deze analyse is: ‘Als er in Nederland minder ziekenhuizen zijn, hoe kan kwalitatief goede geboortezorg dan worden gewaarborgd?’ Adviesbureau Zorgvuldig Advies voert deze opdracht uit voor de KNOV.

In september is er een literatuuronderzoek gedaan. Dit onderzoek wordt binnenkort uitgebreid met een aantal interviews, onder andere met de focusgroep. De focusgroep is een brede vertegenwoordiging van betrokken partijen in de geboortezorg. Met de informatie uit het onderzoek en de interviews worden een aantal scenario’s en strategische keuzes ontwikkeld.

Onderbouwde strategische keuzes
De uitkomsten geven de KNOV onderbouwing bij het maken van strategische keuzes om kwalitatief goede geboortezorg te behouden wanneer er op termijn minder ziekenhuizen in Nederland zijn. Het verstevigt de inhoudelijk positie van de verloskundige en geeft richting aan het strategische gesprek. Met de geschetste scenario’s kan de KNOV regio’s ondersteunen en ‘best practices’ delen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur