KNOV Winkelmandje (0) Menu

Brief aan informateur Hamer met aanbevelingen geboortezorg

02 juni 2021

Op 1 juni jl. heeft de KNOV bijgaande brief verstuurd aan informateur Hamer. In de brief pleit de KNOV voor een aantal belangrijke pijlers in de geboortezorg en geeft hiervoor aanbevelingen met het verzoek deze op te nemen in het nieuwe regeerakkoord.

De corona pandemie heeft ons bewust gemaakt van het grote belang van een goede gezondheid. Een goede gezondheid begint al bij de start van het leven. Kwalitatief goede geboortezorg aan vrouwen vóór, tijdens en na de conceptie, zwangerschap en bevalling levert hieraan een waardevolle bijdrage. Een goede start voor elke moeder en ieder kind is de basis voor een gezond leven. De zwangerschap, bevalling en geboorte is een window of opportunity voor een gezonde leefstijl, solide ouderschap en een kansrijke start. De verloskundige als vertrouwde zorgverlener speelt daarin een centrale rol. 

KNOV pleit in haar brief aan de nieuwe informateur Hamer voor geboortezorg, waarin:

  1. zwangere vrouwen kunnen kiezen voor de zorg en begeleiding die aansluit op hun individuele wensen, behoeften en hun leefsituatie en daarbij worden ondersteund door een vertrouwde verloskundige
  2. zorg en begeleiding voor (zwangere) vrouwen toegankelijk en van hoge kwaliteit is
  3. de zwangerschap een window of opportunity is voor een gezonde leefstijl en een kansrijke start

De KNOV staat voor de beste geboortezorg en ziet kansen dit, in samenwerking met alle partners in de geboortezorg en het sociaal domein, te verwezenlijken. KNOV vraagt hiertoe het nieuwe kabinet bovenstaande pijlers en in het regeerakkoord op te nemen. Deze brief is op 21 april jl. ook verstuurd aan de oud-informateur Tjeenk Willink.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur