KNOV Winkelmandje (0) Menu

Bijeenkomst Grenzeloze verloskunde succes

17 januari 2017

De eerste bijeenkomt van Grenzeloze verloskunde met als thema 'Fysiologie in de verloskunde: Wat kunnen we leren van onze collega's in het buitenland?' was een groot succes.

De bijeenkomst vond plaats op 16 januari bij de AVM in Maastricht. Inspirerende sprekers reikten nieuwe ideeën aan en verbreedden de blik van de 50 aanwezigen, onder wie ook Mieke Beentjes, voorzitter van de KNOV.

Spreekster Else Vooijs vertelde over haar studiereis naar Ontario (Canada) en de lessen die wij hieruit in Nederland kunnen trekken. Om zo meer continuïteit van zorg te bieden en beter om te gaan met informed choice. Marianne Nieuwenhuijze deed verslag heeft over de normal labour and birth conference in Sydney.

De aanwezige studenten werden verrast door Moeders voor Moeders die voor één student uit ieder opleidingsjaar een stage naar het buitenland zal bekostigen. Op die manier kunnen studenten hun blik verbreden, wat belangrijk is voor het vak. Meer informatie hierover volgt.

twin2twin & m4m

m4m-bestuur

In de middag werd verslag gedaan van de afronding en einddoelen van het twin2twin project met Marokko. In 2017 wordt het huidige twin2twin project geëvalueerd en zal er een nieuw twin2twin project worden vastgesteld.

Verder stelde het nieuwe bestuur van midwives4mothers zich voor. Suzanne Thompson - de voormalig voorzitter van het bestuur - gaf het stokje over aan de huidige voorzitter Linda Rentes. Ook introduceerden Noortje Jonker - secretaris- en George Miedema - penningmeester - zich. Het nieuwe bestuur zet zich in om de doelstellingen van m4m te borgen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid