KNOV Winkelmandje (0) Menu

Besluitvorming NZa tarief Centering Pregnancy

13 juli 2017

In 2016 heeft de KNOV samen met Bo geboortezorg een onderbouwd tariefverzoek voor Centering Pregnancy ingediend bij de NZa. Zorgverzekeraars Nederland zag geen kans de tariefaanvraag te ondersteunen vanwege alle drukte rondom integrale bekostiging. Het tariefverzoek is wel ondersteund door de NPCF.

Eind juli 2016 heeft de NZa laten weten dit tariefverzoek eerst te moeten onderzoeken voordat er besluitvorming over plaats kan vinden. KNOV en Bo hebben vervolgens besloten bezwaar te maken wat heeft geleid tot een hoorzitting half november 2016. In december heeft de NZa in de beslissing op bezwaar laten weten het bezwaar ongegrond te hebben verklaard. KNOV en Bo geboortezorg hebben in februari 2017 een brief naar de NZa gestuurd.

Redenering besluitvorming

Recent kregen wij het bericht van NZa dat er geen tarief voor Centering Pregnancy kan komen. Lees hier de volledige redenering achter de besluitvorming.

Het onderbouwde tariefverzoek vindt u hier.

Mogelijke vervolgstappen

KNOV en Bo geboortezorg zijn zeer teleurgesteld door dit besluit. De NZa wijst nog wel op de mogelijkheid om de module integrale geboortezorg in te zetten om deze vorm van zorg te financieren maar de KNOV heeft reeds aangegeven dat het vanwege de eisen die gesteld worden door zorgverzekeraars het erg lastig is om hiervoor in aanmerking te komen.

Wij beraden ons over mogelijke vervolgstappen. Ook zal in november 2017 de trial Centering Pregnancy, uitgevoerd door TNO en LUMC afgerond worden wat kan leiden tot nieuwe inzichten en gronden om Centering Pregnancy opnieuw onder de aandacht te brengen bij diverse gremia.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid