KNOV Winkelmandje (0) Menu

Beschikbaarheid GROW-curves Onatal dreigt te stoppen

17 november 2015

Onlangs heeft Onatal laten weten dat zij met ingang van 22 november 2015 stoppen met het beschikbaar stellen van de GROW-curves voor de opsporing van foetale groeivertraging. 

De KNOV heeft Onatal gevraagd om – zo lang de gesprekken nog gaande zijn - de curves beschikbaar te houden. Verloskundigen in het land uiten hun zorgen over de beschikbaarheid van de curves in het algemeen en het besluit van Onatal in het bijzonder. De KNOV deelt deze zorgen.

Integratie in de verschillende softwaresystemen is een complex proces waarbij allerlei belangen een rol spelen. In Nederland is aan leveranciers Vrumun, Orfeus en Onatal gevraagd de GROW-curves te integreren in hun verloskundige systemen. De KNOV heeft veel geïnvesteerd om te zorgen dat het Perinatal Institute de curves kon integreren in de verschillende Nederlandse softwaresystemen. Ook is diverse malen getracht om als bemiddelaar te helpen tot overeenstemming te komen en zijn alle partijen opgeroepen om bij elkaar te komen. Dit heeft tot op heden helaas nog niet tot een door alle partijen gedragen oplossing geleid. 

Overleg met Perinatal Institute

Op 25 november heeft de KNOV een overleg met het Perinatal Institute in Engeland. Dit gesprek is de laatste poging om er uit te komen. Dit overleg gaat onder andere over onze zorgen over de integratie van de curves in Nederland. Verder gaat het overleg over de beschikbaarheid van de zelfstandige webapplicatie als alternatief voor de ingebouwde curves.

Na dit overleg informeren we u over de uitkomsten. 

Vragen?

Hebt u vragen over de GROW? Wellicht staat een van uw vragen bij de lijst veel gestelde vragen

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur